Valor y verguenza

Hola a tots! Avui os convidem a llegir aquest nou post sobre la segona guerra mundial i sobre dos grans atletes que estan indirectament relacionats amb un petit conflicte dins de el gran impacta que va ser la segona guerra mundial per la humanitat.


La segona guerra mundial va començar el dia 1 de Setembre de 1939, amb la invasió alemanya a Polònia, i va acabar el 2 de Setembre de 1945, amb la rendició del Japó davant els Estats Units. Entremig, sis anys de dura guerra, més que qualsevol altra, la més sagnant de la història de la humanitat. Va ser la primera guerra d’autèntic abast mundial ja que va afectar, directa o indirectament, els cinc continents. Es va combatre a quatre continents (menys a Amèrica) i a tots els oceans. Hi participaren 72 països, es van mobilitzar 110 milions d’homes i hi va haver uns 60 milions de morts.

2 guerra mundial

El cap de tot aquest gran embolic, el que va provocar que hi hagués una “segona” guerra mundial va ser Adolf Hitler (Braunau, Bohemia, 1889 – Berlín, 1945).

Les Olimpíades de Berlín del 1936 van ser una propaganda per part del règim nazi liderat per HITLER per protagonitzar el seu bàndol: les banderes Alemanyes van ser substituïdes per esvàstiques, aquest símbol:

hitlerMolts alemanys van quedar en el pòdium, cosa que HITLER celebrava, però un atleta conegut com a LUZ LONG nascut a ALEMANYA el 27 d’abril de 1913 , que per el règim nazi era considerat com un gran exemple de raça ària ja que era ros, alt, blanc i amb els ulls blaus i que guanyà la medalla de plata en salt d’allargada, va fer una cosa imperdonable “ajudar” a Jesse Owens un altre atleta americà de pell negre a guanyar la medalla d’or, en un fet que va passar a la classificació prèvia per a la final: a Owens , els jutges li van contar el primer salt com a nul per haver trepitjat la línia (encara que no la va trepitjar) i Long li va posar una tovallola a la pista per senyalar-li quan havia de saltar, va fer que Owen passes a la final per molt poc i finalment acabés guanyant la medalla d’or.

tovallola
MOMENT QUE LLENÇA LA TOVALLOLA

Quan la segona guerra mundial va estellar, Hitler no va voler que els esportistes que van participar a les olimpíades anessin a la guerra, eren els seus “protegits”. Tots menys Long que va ser sotmès a insults i a amenaces per part del seu capità i els seus companys.
Mor el 13 de juliol de 1943 ferit en una batalla ja que Hitler manà que deixessin sol a LUZ LONG davant del bàndol contrari.

This slideshow requires JavaScript.

16 thoughts on “Valor y verguenza

  1. Nota: 10
    No crec que hi hagi res millorable.

    Albert Galera Rosa
    ______________
    Nota: 10
    M’encanta l’estructura i està tot molt ben explicat amb imatges, videos…

    Andreza Batista

    Like

  2. Nota: 7

    Hi ha alguna falta. Hi ha el elements demanats insertats, link, slide i vídeo. Tot i així no em fa el pes que les explicacions dels temes estiguin en paràgrafs separats, estaria millor si estiguessin insertades dins el text. Igualment, les idees estan ben explicades.

    Arnau Clapés

    Like

  3. Nota: 8,5

    Trobo que és un bon post, bastant ben estrucurat. Hi ha alguna falta d’ortografia. A vegades l’informació està massa dividida i no entreconectada. Bona feina.

    Carlotta Pérez

    Like

  4. Nota: 9
    És un bon post. Les idees estàn explicades extensament i ben redactat. Alguna petita falta i punts de puntuació on no tacava et fan perdre una mica, però molt bé.

    Ona Chueca

    Like

  5. 9’5
    És un molt bon post estructurat i molta informació, tot i que això fa que es faci una mica llarg.
    No hi ha faltes i és molt correcte, bona feina.
    Berta Aliaga

    Like

Leave a comment